torstai 21. maaliskuuta 2013

Kevätkausi jo puolessa välissä

Sibelius-opiston oppilaat ovat opiskelleet ahkerasti kevätkaudella ja myös konsertoineet sekä Janakkalassa että Hämeenlinnassa. Tukiyhdistyksen väki järjesti viime viikolla konserttikahvituksen Janakkalan Musiikkipäivien konserttiin, joka pidettiin Tervakosken Seuratalolla.

Konsertissa esiintyi neljä Sibelius-opiston orkesteria. Konsertista kirjoittamani juttu julkaistiin tänään Janakkalan Sanomissa. Tässä se laajemminkin luettavaksi, sillä itse asiassa orkesterien soittajista vain kaksi oli janakkalalaisia ja paikallislehtemme tuskin tavoittaa naapurikuntalaisia Hämeenlinnassa.
Kylläpä olikin Nuorta energiaa!

Taas olen aivan fiiliksissä Sibelius-opiston upeiden nuorten ansiosta. Janakkalan Musiikkipäiville oli todella saatu nuorta energiaa opiston neljästä orkesterista. Harmi, että yleisöä oli vähänlaisesti, mutta onneksi se oli sitäkin paremmin menossa mukana.

Musiikin tukiyhdistyksen kahvitushommia hoidellessa konsertin alkupuoli jäi vähemmälle huomiolle, mutta jotain sentään kuului kyökin puolellekin sekä kitaraorkesterin että kamariorkesterin soitosta. Käsiohjelmassa luvattu monipuolinen ohjelmisto todellakin toteutui.

Väliajan jälkeen nautimme irlantilaisesta sarjasta harmonikkaorkesterin voimin. Vannoutuneena irkkumusafanina en olisi uskonut, että ilman tinapilliä tai viulua voidaan päästä niin elävästi vihreän saaren tunnelmaan. Saarelta palattiin vielä Reijo Ahosen luotsaamana rymisten takaisin Taikatalveen (Nightwish).

Illan kruunasi suuren maailman malliin soittanut Sibop Big Band, joka svengasi loistavasti yhteen. Solisti Emmi Nieminen tulkitsi sielukkaasti niin Randy Crawfordin Streetlifen kuin Norah Jonesin Don’t know whyn. Encoressa saimme nauttia kuulemma perinteisestä soolomittelöstä, kun Roni Ylhäinen revitteli kitarallaan ja Juha Mäkinen tenorisaksofonillaan. Onneksi bändin johtaja Jukka Pitkänen vihelsi pelin poikki, jotta yleisö pääsi lopulta kotiinkin - muuten ei olisi malttanut. 

Mistä näitä upeita nuoria soittajia kasvaa?


Teksti: Jaana Lamberg